Gorzowski Rynek Hurtowy wspólnie z Zespołem Szkół Gastronomicznych i Urzędem Miasta zapraszają 6 października na wydarzenia pod nazwą „Smaki lasu”, a 20 października na „Festiwal Dyni i Chryzantemy”, które odbywać się będą na ryneczku św. Jerzego.
Kulinarne spotkanie „Smaki lasu” to inicjatywa GRH, Zespołu Szkół Gastronomicznych i Polskiego Związku Łowieckiego. W ramach tego wydarzenia kucharze Paweł Salamon, Michał Rejniak i Kamil Tużnik przygotują dla gości ryneczku dania, z wykorzystaniem m.in. dziczyzny, grzybów, owoców i ziół.
Degustacja dań rozpocznie się o godz. 9.30. Będzie można porozmawiać z szefami kuchni i otrzymać kulinarne przepisy.
Natomiast na „Festiwalu dyni i chryzantemy” będą potrawy z dyni ale o szczegółach będzie wiadomo bliżej planowanego terminu imprezy.
Wydział Promocji i Informacji
Grafika: Jan Wojtanowski
228 total views, 1 views today